folia-spozywcza

Folia spożywcza

Folia spożywcza LDPE ma szerokie zastosowanie zarówno w przemyśle spożywczym, handlu jak również w gospodarstwach domowych.

Najważniejsze cechy

  • Wykonana z polietylenu LDPE.
  • Zastosowanie – pakowanie produktów mięsnych, zbożowych i mącznych, pieczywa, ciasta, owoców i warzyw, kanapek, sera, pasztetu, mięsa, drobiu, ryb, wyrobów garmażeryjnych, cukierniczych i wielu innych produktów spożywczych.
  • Może być stosowana do pakowania jednostkowego i zbiorczego.
  • Opakowania wykonane z folii spożywczej nie tylko chronią produkty, ale także przedłużają ich przydatność do spożycia i świeżość.
  • Nasze wyroby posiadają certyfikaty jakości i atesty PZH dopuszczające folie, torby i worki do kontaktu z żywnością. Przed wydaniem atestu Odbiorca zobowiązany jest zadeklarować przeznaczenie wyrobu, sposób i warunki jego pakowania oraz magazynowania.

Folia produkowana jest w postaci:

folia-termokurczliwa

Parametry techniczne i logistyczne

  • Szerokość: 5–130 cm
  • grubość: 0,02–0,20 mm
  • Perforacja folii – na życzenie Odbiorcy
  • Możliwość barwienia na dowolny kolor
  • Możliwość wykonania nadruku
  • Kurczliwość wzdłużna: 25–40%, może być ustalana z Odbiorcą
  • Kurczliwość poprzeczna: nie więcej niż 20%, może być ustalana z Odbiorcą
  • Wymagania dodatkowe: kurczliwość, naprężenie zrywające, perforacja – do uzgodnienia z Odbiorcą
  • Pakowanie: Folia nawijana jest na tuleję (rolkę, gilzę) o średnicy 76 mm i owijana w folię polietylenową LDPE lub w inny uzgodniony z Odbiorcą sposób. Zbiorczo układana i pakowana jest na paletach.