Folia spożywcza
Folia spożywcza LDPE ma szerokie zastosowanie zarówno w przemyśle spożywczym, handlu jak również w gospodarstwach domowych.
Najważniejsze cechy
- Wykonana z polietylenu LDPE.
- Zastosowanie – pakowanie produktów mięsnych, zbożowych i mącznych, pieczywa, ciasta, owoców i warzyw, kanapek, sera, pasztetu, mięsa, drobiu, ryb, wyrobów garmażeryjnych, cukierniczych i wielu innych produktów spożywczych.
- Może być stosowana do pakowania jednostkowego i zbiorczego.
- Opakowania wykonane z folii spożywczej nie tylko chronią produkty, ale także przedłużają ich przydatność do spożycia i świeżość.
- Nasze wyroby posiadają certyfikaty jakości i atesty PZH dopuszczające folie, torby i worki do kontaktu z żywnością. Przed wydaniem atestu Odbiorca zobowiązany jest zadeklarować przeznaczenie wyrobu, sposób i warunki jego pakowania oraz magazynowania.
Folia produkowana jest w postaci:
Parametry techniczne i logistyczne
- Szerokość: 5–130 cm
- grubość: 0,02–0,20 mm
- Perforacja folii – na życzenie Odbiorcy
- Możliwość barwienia na dowolny kolor
- Możliwość wykonania nadruku
- Kurczliwość wzdłużna: 25–40%, może być ustalana z Odbiorcą
- Kurczliwość poprzeczna: nie więcej niż 20%, może być ustalana z Odbiorcą
- Wymagania dodatkowe: kurczliwość, naprężenie zrywające, perforacja – do uzgodnienia z Odbiorcą
- Pakowanie: Folia nawijana jest na tuleję (rolkę, gilzę) o średnicy 76 mm i owijana w folię polietylenową LDPE lub w inny uzgodniony z Odbiorcą sposób. Zbiorczo układana i pakowana jest na paletach.